НББлагочиниеНовостиМедиа


Сообщение от Татьяна Трифонова

Престольный праздник – день памяти святителя Николая Чудотворца.


  Дорогие братья и сестры!

   Утром на колокольне храма святителя Николая Мирликийского в Никольском раздался праздничный звон колоколов, созывающий прихожан на Божественную литургию. Сегодня в храме престольный праздник – день памяти святителя Николая Чудотворца.
   Пожалуй, нет в России такого человека, который бы не слышал об этом святом. Святитель оказывал помощь людям, зачастую совсем его не знавшим, как во время своей земной жизни, так и поныне. Во все времена к святому обращались не только верующие, но и язычники, и иноверцы, и святитель отзывался своей неизменной чудной помощью всем, искавшим ее.
   В храме есть особо чтимая большая икона святителя Николая Чудотворца, с которой угодник Божий взирает на мир со свойственной ему строгостью и в той же мере - бесконечной любовью к каждому человеку.
   Праздник святого Николая, пожалуй, всегда был самым любимым у детворы.
   В завершении Божественной литургии был совершен крестный ход, настоятель храма протоиерей Алексей Бубнов обратился к прихожанам с проповедью.
  
Тропарь святителю Николаю Чудотворцу, глас 4.
   Правило веры и образ кротости, воздержания учителя яви тя стаду твоему яже вещей истина: сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая. Отче священноначальниче Николае, моли Христа Бога спастися душам нашим.
  
Кондак святителю Николаю Чудотворцу, глас 3
   В Мирех, святе, священнодействитель показался еси: Христово бо, преподобне, Евангелие исполнив, положил еси душу твою о людех твоих, и спасл еси неповинныя от смерти; сего ради освятился еси, яко великий таинник Божия благодати.
  
Молитва святителю Николаю Чудотворцу.
   О всехвальный, великий чудотворче, святителю Христов, отче Николае! Молим тя, буди надежда всех христиан, верных защитель, алчущих кормитель, плачущих веселие, болящих врач, по морю плавающих управитель, убогих и сирых питатель и всем скорый помощник и покровитель, да мирное зде поживем житие и да сподобимся видети славу избранных Божиих на небеси, и с ними непрестанно воспевати единаго в Троице поколоняемого Бога во веки веков. Аминь.
  
Иная молитва святителю Николаю Чудотворцу.
   О великий заступниче, архиерею Божий, Николае преблаженне, иже подсолнечную осиявый чудесы, призывающим же тя скорый услышатель являйяся, ихже присно предваряеши и спасаеши, и избавляеши, и от бед всяческих изъимаеши, от Бога данною ти чудес и даров благодатию!
   Услыши мя недостойнаго, с верою тя призывающа и молебное тебе приносяща пение; тебе бо ходатая на умоление ко Христу предлагаю.
   О пресловущий в чудесех, святителем высото! яко имеяй дерзновение, скоро Владыце предстани, и преподобнии свои руце молебне к Нему простри о мне грешнем, и от Него щедроты благости подаждь ми, и приими мя в свое заступление, и от всех бед и зол мя избави, от нашествия врагов видимых и невидимых свобождая, и тех всех наветы и злохитрства погубляя, и борющих мя во всей жизни моей отражая; прегрешением же моим прощение испроси, и спасена мя Христу представи и Царствия Небеснаго сподоби улучити за множество того человеколюбия, ему же подобает всяка слава, честь и поклонение, со безначальным его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Духом, ныне и присно и во веки веков.
  


Сообщение от Татьяна Трифонова21:29 20.12.2020
Теги: ПрестольныйПраздникСвНиколая, НикольскоеБлагочиние, НиколоБлаго